Gıda üretim ve tarım şirketi “Melkom” grubu, 100 kilogram sertifikalı buğdaya eşdeğer dijital token geliştirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre toplam 340 bin adet token piyasaya sürüldü.
Şirket açıklamasında, “Melkom Grubu, Rusya pazarında ilk kez yeni bir araç sundu – gerçek bir ürünle güvence altına alınmış faydalı dijital haklar: 3. sınıf gıda buğdayı. Dağıtım ‘Status-İnvest’ platformunda gerçekleştiriliyor” denildi.
Melkom Genel Müdür Yardımcısı Mihail Dorofeyev, faydalı dijital hakların yeni bir finansal-dijital araç olduğunu belirtti. Dorofeyev, bu araç sayesinde yatırımcıların belirli bir mal üzerinde hak talebinde bulunabileceğini, bu örnekte de gıda buğdayı partisinin bu kapsamda olduğunu ifade etti.
Dorofeyev, “Basitçe ifade etmek gerekirse, her dijital token hem hukuki hem de teknolojik olarak güvence altına alınmış belirli bir miktar gerçek ürünün eşdeğeridir. Bu, blok zinciri teknolojilerinin gerçek tarım sektörüyle birleşimidir” dedi.
Şirketten yapılan açıklamada, “Her dijital hak, 100 kilogram sertifikalı buğday talep etme hakkını temsil ediyor. Toplamda 340 bin faydalı dijital hak (UÇP) ihraç edildi, bu da 34 bin ton tahıla eşdeğer” bilgisi verildi.
Dorofeyev, varlıkların dijitalleşmesinin daha hızlı finansman çekmeye, fiyat risklerini azaltmaya ve geleneksel kredilere bağımlılığı düşürmeye yardımcı olacağını kaydetti. Ayrıca, yatırımcılara ürüne fiziksel olarak erişmeden reel ekonomi sektörüne katılma fırsatı sunduklarını da söyledi.
“Melkom” Grubu, kapalı üretim döngüsüne sahip büyük bir holding olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin çalışma alanları arasında tahıl işleme, kümes hayvancılığı, yağ çıkarma üretimi, balık yetiştiriciliği ve keten işleme yer alıyor.
Kaynak: Gazetemru